Gratis fakturaskabelon

Efter flere opfordringer har jeg nu designet en fakturaskabelon i Excel, der er lidt ud over det sædvanlige. Ud over at være en almindelig faktura, så er den designet til at være så nem som mulig at anvende. Derudover gemmer den automatisk filen det rigtige sted på din computer med det rigtige filnavn, så du altid har nemt ved at identificere den. Desuden er den gratis!

Jeg anvender selv Dinero til at styre Excel PROconsults økonomi – også selv om jeg er ekspert i Excel. Jeg kunne sagtens prøve at genopfinde den dybe tallerken og lave et system i Excel, men der findes ganske udmærkede regnskabssystemer som Dinero, Billy, E-conomic osv. der gør det endnu bedre.

Disse regnskabssystemer bliver anvendt af mange mennesker, men der findes nogle personer, der stadig sværger til at lave fakturaer i Word eller Excel. Årsagerne vil jeg ikke komme ind på, for der kan være mange, men faktum er at Excel stadig kan designe flotte og smarte fakturaer.

Har du ikke fået sat et regnskabssystem op til dit nye firma, eller har du så få bilag, at du hellere vil ordne det hele i Excel, kan du anvende min fakturaskabelon. Den er lige til at downloade og anvende. 

Skærmprint af fakturaskabelon

Sådan bruger du din nye fakturaskabelon

  1. Download filen herunder og placer den i biblioteket C:\Fakturering.
  2. På fanebladet Firmaoplysninger udfyldes felterne med dit firmas data. 
  3. Faktura udfyldes med informationer i de blå celler.
  • Da filen indeholder makroer, skal den åbnes med skriverettigheder. Får du en gul meddelelse med info om at makroer er deaktiveret af sikkerhedsmæssige årsager, skal du aktivere redigering/indhold.
  • Ved at indtaste fakturanummer på faktura gemmes filen automatisk i samme bibliotek som “Faktura [n]”, hvor [n] er det indtastede nummer. 

Spørgsmål? Skriv en mail eller kommentar

I filen finder du en kort intro. Støder du dog ind i udfordringer, er du velkommen til at skrive en besked her på siden – ellers sender du mig blot en mail.

Fakturaskabelon bliver løbende udviklet

Dette er version 1.0. Jeg vil løbende udvikle filen, så den bl.a. passer til ikke kun virksomheder men også privatpersoner. Det kan være, at freelancekonsulenter uden CVR-nr. også har ønske om en sådan skabelon.

Tagged with:

Leave a Reply